ekspres do kawy

Czy jest na świecie ktoś, kto zna się na parzeniu kawy lepiej niż Włosi? Jeżeli uważasz podobnie jak my, że najlepszą małą czarną można wypić tylko w słonecznej Italii to mamy dla Ciebie propozycje nie do odrzucenia. Teraz nie musisz już przemierzać tysięcy kilometrów, aby zasiąść z aromatycznym naparem przy stoliku jednej z kafejek na placu św. Marka. Możesz przyrządzić go samodzielnie w swoim domu. Jak? Przy pomocy ekspresów GAGGIA.

GAGGIA to włoska marka, która powstała w 1990 roku w Milanie. Specjalizuje się w produkcji ekspresów kolbowych i automatycznych. Produkty cechuje bardzo wysoka jakość wykonania, a także nowoczesny design. Różnorodność dostępnych modeli sprawia, że bez trudu dopasujesz je do swoich potrzeb – gdy szukasz ekspresu do użytku domowego lub biurowego, a także sprzętu do wyposażenia kawiarni.

Duży wybór modeli ekspresów

Włoski producent ekspresów do kawy proponuje różne modele, przeznaczone do produkowania nawet dużych ilości napojów w krótkim czasie. Do zastosowań gastronomicznych powstaje AGD z ekranem dotykowym, licznikiem kawy, wolumetrycznym programowaniem ilości, systemem oszczędzania energii oraz funkcji „Purge” do automatycznego czyszczenia. W wielu modelach ekspresów GAGGIA standardem jest też opcja podgrzewania filiżanek, która pozwala na utrzymanie temperatury kawy na idealnym poziomie.

Jeżeli szukasz uniwersalnego sprzętu z średniej półki, sprawdź modele GAGGIA kosztujące w przedziale 2 do 3 tysięcy złotych. Ekspresy automatyczne pozwalają szybko parzyć ulubiony napój z zachowaniem idealnych proporcji kawy, mleka i pianki oraz temperatury. Ristretto, espresso, espresso lungo, americano – wiele rodzajów kaw, które przyrządzisz w zaciszu swojego domu lub zaproponujesz gościom restauracji. Dzięki tarczom ceramicznym zmielone ziarna zachowują wszelkie swoje walory smakowe i zapachowe.

ekspres gaggia

Rozpiętość cenowa ekspresów

Zaletą ekspresów do kawy GAGGIA jest to, że są to produkty na każdą kieszeń. Najtańsze modele z podstawowym wyposażeniem kupisz już za niecałe 500 złotych. W standardzie mają 15 barową pompę wody, aluminiowy bojler oraz parową dyszę do spieniania mleka. Z powodzeniem zaparzysz w nim jednocześnie około 1 litra kawy, aby jej pysznym smakiem móc podzielić się z też z bliskimi.

Za zaawansowane ekspresy gastronomiczne trzeba zapłacić kilkanaście razy więcej. W zamian otrzymasz ekspres kolbowy w obudowie z designerskiego chromowanego mosiądzu oraz stali szlachetnej. Wysokiej klasy materiały to standard w produktach GAGGIA – bez względu na ich cenę.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here